2011. június 6., hétfő

Képek megosztása blogban, fórumon

Tőlem leggyakrabban képfelrakással kapcsolatban szoktak segítséget kérni, ezért megpróbáltam összeszedni, hogyan lehet legkönnyebben képet feltenni egy külső forrásból.

Válasszunk ki egy képet, amit feltöltenénk, és keressünk egy képfeltöltő oldalt, aminek segítségével majd megoszthatjuk azt. Ilyen oldal pl. a http://www.kepmegoszto.com/
A kép feltöltéséhez a következő felületen válasszuk ki a saját gépünkön lévő mappákból azt a képet, amit feltölteni szándékozunk:


Miután a képet kiválasztottuk, nyomjuk meg a Feltöltés gombot.

Ha mégsem ezt a képet szerettük volna, a kuka ikonra kattintva eldobhatjuk azt.
Miután feltöltöttük, a következő felületet látjuk:
A közzétételünk céljának megfelelően válasszuk ki, és másoljuk ki a kód-ablakból a megfelelő kódsort.
Ha magát a linket akarjuk megosztani, akkor a Link kódsort másoljuk. Ha a blogunkba szeretnénk bemásolni, akkor a blogspotos felületen a Bejegyzéseknél válasszuk a HTML-kód szerkesztése fület, és másoljuk be a HTML forráskódot:






Majd az Írás mezőbe visszalépve írhatjuk magát a szöveget.

Fórumokban azért is előnyös a képmegosztó oldal használata, mert sokszor az eredeti kép túl nagy lenne. Így nem kell bajlódnunk a kicsinyítéssel sem. A Fórum kód ablakban lévő kódsort másoljuk ki, és illesszük be a megfelelő fórumba.

Akinek van facebook-oldala, a facebook-os ikonra kattintva közvetlenül oda is beteheti a képet.

Remélem, tudtam nektek segíteni :)


3 megjegyzés:

eszterda írta...

Köszi nagyon! De nekem lenne egy nagy kérdésem. A blogba, mindig egyenesen a gépről rakom fel a képeket, amit előtte valamennyire lekicsinyítettem már. A feltett képet szemcsésnek látom, nem igazán tetszik így (ha rákattintok, akkor szuper lesz, nagy lesz, de alapjában nem az). máshol viszont láttam olyat, hogy a képe szép nagy (kitölti az írási felületet szélességében) és nagyon szép tiszta is. Ezt hogy lehet megcsinálni? Már régóta vadászok erre a válaszra! Köszönöm!

N.Zsuzsi írta...

Azt nem próbáltad, hogy a kép felrakásakor felkínált különféle opciókból a nagyságra vonatkozóan a legnagyobbat válaszd?

eszterda írta...

Dehogynem a legnagyobbat választom mindig.:((( Nem tudom....